כבר שנים שאתם זקוקים לשתלים, אך אתם דוחים זאת מטעמים שונים? חשוב שתדעו שלא מדובר רק בבעיה אסתטית – זו בעיה רפואית לכל דבר. חוסר בשיניים עלול לגרום לתזוזה של השיניים, ובכך לגרום לאי יציבות של השיניים בחלל הפה ולאיבוד שיניים נוספות. לכן, במצבים אלו, שתלים דנטליים הם הפתרון!
מהם שתלים דנטליים?
מטרתו של שתל דנטלי הוא לספק אלטרנטיבה לשיניים חסרות, ברוב המקרים השתל עשוי מטיטניום, וממתכת אצילה. התקנת שתל דנטלי זו פרוצדורה רפואית נפוצה, והוא משמש כפתרון לאובדן שיניים שאבדו בשל תאונות, מחלות או בגלל סיבות אחרות. שתלים דנטליים מספקים מראה של שיניים טבעיות, ותהליך התקנתם לא מורכב, ועם מעט מאוד תופעות לוואי.
מהם השלבים להתקנת שתלים דנטליים?
- פגישת ייעוץ: רופא השיניים יעריך את מצב הפה של המטופל, ועל סמך כך יתכנן את הטיפול המתאים – ויקבע כמה שתלים הוא צריך, האם הוא זקוק לטיפולי שיניים נוספים וכו'.
- התקנת השתל: בפגישה השנייה, אם המצב בפה תקין, תהיה אפשרות להתחיל להתקין את השתלים בפה.
- לאחר ההשתלה – מומלץ לבצע שטיפה של הפה עם מי מלח, ולהימנע מעישון מפני שפעולה זו עלולה לגרום לדחיית השתל, לזיהומים ודלקות נוספות.
בשורה התחתונה, התקנת שתלים עבור אנשים הסובלים משיניים חסרות, משפרות את איכות החיים משמעותית – בייחוד במשימות שגרתיות, כמו אכילה ודיבור. כמו כן, חשוב לציין כי לשתלים דנטליים שיעורי הצלחה גבוהים מאוד, עם זאת, כמו בכל פרוצדורה רפואית, חשוב לבצע את ההליך אצל רופא שיניים מיומן ומקצועי, שיוכל להתאים לכם את הטיפול המדויק!